post

Si të Jetosh në Paqe me Diabetin!?

Disa këshilla si të jetosh një jetë të shëndetshme si një Diabetik!!!

 1. Mos e etiketo veten si të sëmurë
 2. Ndiq me kujdes dietën e rekomanduar nga mjeku
 3. Duhet ta dish që të ushqehesh si një diabetik do të thotë të ushehesh shëndetshëm
 4. Konsumo sa më shumë ushqime me fibra, agrume dhe bishtajore
 5. Limito bukën dhe drithërat
 6. Konsumo peshkun dhe djathin cdo ditë
 7. Qumësht dhe kos 2-3 herë në ditë
 8. Fruta dhe perime sa më shumë
 9. Elemino nga dieta jote yndyrnat, ëmbëlsirat dhe alkolin
 10. Pi sa më shumë ujë dhe( lëngje për diabetikët), 6-8 gota në ditë
 11. Mund të konsumoni ëmbëlsira për diabetikën nuk është e thënë që jeni diabetik dhe të hiqni dorë nga ëmbëlsirat
 12. Shton në dietën tënde ditore dhe trajtimet e duhura mjekësore për një diabetik, më së miri do ishte që këto mjekime të ishin “Natyrale” , konsumi cdo ditë nga 1-lugë caji nga Vaji i farave të Rrushit dhe Vaji i farave të Shegës, janë një Kurë mjaftë Efikase në balancimin e sheqerit në gjakë si dhe ndihmojnë në mirëfunksionimin e Hormonit Insulinë.

 

Dhe jetoni të lumtur në fund të fundit të gjithë do të donin të ushqeheshin kaq shëndetshëm dhe me rigorozitet si ju… <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × four =