post

Si të Jetosh në Paqe me Diabetin!?

Si të Jetosh në Paqe me Diabetin!?

Disa këshilla si të jetosh një jetë të shëndetshme si një Diabetik!!!

 1. Mos e etiketo veten si të sëmurë
 2. Ndiq me kujdes dietën e rekomanduar nga mjeku
 3. Duhet ta dish që të ushqehesh si një diabetik do të thotë të ushehesh shëndetshëm
 4. Konsumo sa më shumë ushqime me fibra, agrume dhe bishtajore
 5. Limito bukën dhe drithërat
 6. Konsumo peshkun dhe djathin cdo ditë
 7. Qumësht dhe kos 2-3 herë në ditë
 8. Fruta dhe perime sa më shumë
 9. Elemino nga dieta jote yndyrnat, ëmbëlsirat dhe alkolin
 10. Pi sa më shumë ujë dhe( lëngje për diabetikët), 6-8 gota në ditë
 11. Mund të konsumoni ëmbëlsira për diabetikën nuk është e thënë që jeni diabetik dhe të hiqni dorë nga ëmbëlsirat
 12. Shton në dietën tënde ditore dhe trajtimet e duhura mjekësore për një diabetik, më së miri do ishte që këto mjekime të ishin “Natyrale” , konsumi cdo ditë nga 1-lugë caji nga Vaji i farave të Rrushit dhe Vaji i farave të Shegës, janë një Kurë mjaftë Efikase në balancimin e sheqerit në gjakë si dhe ndihmojnë në mirëfunksionimin e Hormonit Insulinë.
Lexo vazhdimin
post

Çaji sipas Grupit të Gjakut

caj

 

Grupi A

 

Çaj Kamomil

Çaj Jasmin

Çaj Jeshil

 

Grupi B

 

Çaj Sherebele

Rooibos i kuq

Çaj Jeshil

Çaj Limon

 

Grupi 0

 

Çaj Mente

Çaj Jeshil

Çaj Ginger

 

Grupi AB

 

Çaj Boronicë e kuqe

Çaj Mente

Rooibos

 

Sekretet e Natyrës,

Shëndeti Juaj nën Perkedhelinë e Natyrës …

Lexo vazhdimin
post

Kanceri … Trajtim ndryshe me Ekstraktin e Farave të Rrushit

Një grup i shkencëtarëve në Universitetin e Kentucky bëri një studim mbi ekstraktin e farave të rrushit. Ata gjetën se ekstrakti i farave të rrushit shkakton vdekjen e 76% e qelizave të leukemisë dhe kancerit brenda 24 orëve.

Kemioterapia duket më pak efektive në rastet e kancerit të avancuar. Ndërsa studimet e fundit kanë zbuluar të kundërtën për ekstraktin e farave të rrushit.Lexo vazhdimin

post

Mbipesha ….shkaku dhe zgjidhja ….

Dietat ushqimore dhe ushtrimet fizike nuk po funksionojnë?? … Ndoshta nuk keni bërë zgjedhjen e duhur … Sekreti fshihet te lloji i mbipeshës, kundër të cilës po luftoni ….

Shkencëtarët e kanë kategorizuar mbipeshën në 6 tipe. Duke identifikuar tipin në të cilin bëni pjesë, mund të gjeni edhe formën e duhur për ta luftuar.

1- Mbipesha nga ushqimi
Tipi më i zakonshëm i mbipeshës nëpër botë, shkaktuar nga mbikonsumimi i ushqimit dhe sheqerit.… Lexo vazhdimin

post

Ushqimet që pakësojnë kolesterolin

Ushqimi i duhur është mënyra më e mirë për të reduktuar yndyrnat në gjak.

1- Mollë – studimet e fundit kanë treguar se konsumi i rregullt i mollëve apo i lëngut të tyre mund ta ulë deri me 38% të ashtuquajturin kolesteroli i keq, LDL.
2- Arra – shkencëtarët kanë zbuluar se admiruesit e arrave kanë përqindjen më të lartë të kolesterolit mbrojtës, HDL.… Lexo vazhdimin